Näbbgäddor & Regnbåge!

Nu är min tre dagar långa ledighet slut och imorgon är man tillbaka i verkligheten.
Underbart att vara ledig några dagar men så mycket man vill hinna och tiden räcker ändå till.

Dock har jag tagit mig tid till att binda en hel del flugor framförallt fjädermygg och även gett mig på lite tjecknymfer. Dessutom har jag varit ute o blött fluglinan två gånger.

I lördags drog familjen ner till Örarevet för att bada. Låter inte klokt att bada nu men faktiskt inte särskilt kallt i vattnet (vadarbyxorna läcker) men behöver bli minst 10 grader till innan en annan dyker i.
Så medans de badade vadade jag ut i vattnet för att se om jag kunde finna några näbbisar, men mina ögon kunde inte någonstans finna de klassiska Näbbgädde koken i vattnet. Lyckades dock fånga tre st efter mycket nötande 2 st på fluga och en på spinn. Tycker dock att det borde vara mer fart på näbbgädde fisket nu men vet inte om det fortfarande är för kallt i vattnet eller om de redan har begett sig mot varmare breddgrader.

Ikväll var jag o farsan ute en runda vid en närliggande regnbågs sjö som vi sällan besöker då den inte har varit någon vidare förr och då vi har funnit Lindwalska sjön mer tilltalande men med alla som sitter och metar och dra fisk efter fisk så vill man hitta någonting annat som omväxling. Så denna sjön är egentligen perfekt, endast flugfiske, man får återutsätta fisk (får man inte överallt) och inte överfiskat.


Fiskarna som går i sjön är oftast sådana som simmat länge i sjön och äter insekter framförallt och här funkar torrflugor o våtflugor ofta bättre än stora och färgglada streamers.

Vi började med att gå runt och kika vid sjön efter vak och kläckningar, mycket regn och solsken hade gjort att insekterna kommit igång och även aktiviteten i ytan var bra. Fiskesuget var på topp och torrfluga (fjädermygga) bands på. Huggen uteblev men vaken fortsatte. Jag bytte lite till lite olika flugor men hittade dagens bästa fluga till sist en ”Elk Hair caddis”.

Så här kan det se ut om man har en kamera i ena handen och ett flugspö i andra

Jag tog hem flugan snabbt och den drog till sig uppmärksamhet då fisk snabbt var efter och tittade. Snart så small det till och dagens första var krokad. Bra fight från en fisk kring kilot, och mycket roligt att fånga regnbåge på torrfluga att bara fånga vakande fisk på torrfluga, helt underbart. Två st tappade fiskar senare så högg det igen, denna fisken var något mindre men minst lika stark, riktigt explosiva fiskar. Hela och fina fenor och en fisk på runt 8hg fick simma tillbaka. Det började nu bli sent o myggen började bli väldigt irreterande och det började bli dags för hemfärd. Blir definitivt ett återbesök hit snart. Nu skall det bindas ”Elk Hair Caddis”.

Ps.
Håll utkik för nu kommer jag lägga upp lite olika bindbeskrivningar i rörlig film istället för bilder, hoppas det kan vara givande.

Skitfiske på er!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s