Första dagen på semestern!


Första dagen på semestern började med en tur till konditoriet i byn för att handla frukostbullar följt av städning av huset.

Sedan packades fiskegrejorna in i bilen och jag drog iväg mot skogarna i Glasriket för att besöka Alsterån.
”Vackert tångbälte i Alsterån”
Fiskekortet inhandlades på Målerås Glasbruk mycket trevliga glas och konst där faktiskt. Men la inte ner någon större energi på det, Alsterån var trots allt nu inom fem minuters bilavstånd.
Siktet var inställt på den öringen som jag tappade senast jag var där, av någon konstig anledning så har jag sett det framför mig att jag få en chans till på den fisken och att den fortfarande står kvar vid sin sten och vaktar sitt område.
Dessvärre gjorde den inte det, väldigt lite aktivitet kring det området och då börjades vandrandet längs ån som hör till fisket i Alsterån. Det kan vara trevligt men inte med vadarbyxor och 25 graders solsken och där det fanns skugga där var myggen som tokiga.
”Välgödd Öring från Alsterån”
Jag bestämde mig för att vandra uppåt och djupare in i skogen och kom fram till en mindre strömmande sträcka där vattnet snabbt återgår till lugnflytande. Där det strömmande som mest var en stor sten som skapade lite lugnvatten. Jag gjorde ett kast nedströms med min ”March Brown”.
Direkt small det på och efter flera hopp och en relativt snabb fight var min första Alsteråöring fångad och återutsläppt. Det var en fin öring vackert prickad och en gyllenbrun färg, riktigt välgödd.
Efter detta blev det en mycket varm och svettig vandring tillbaka till bilen för fika och vidare mot zon 3.

Det var här jag skulle få känna på öringhugg var 10:e minut, kanske inte riktigt så bra var det inte men mycket hugg var det. Eftersom vattnet var väldigt lågt kunde jag vandra längs med ån utvadad i vattnet och komma åt alla de finaste ställena, med mycket ström och stora stenar. Nästan varje sten hade en öring som vaktade och missade flera hugg innan jag landade två st till dessa lite mindre än den första och fick även dessa gå tillbaka. Efter några mindre forsar så blev vattnet lugnare och flera vak började synas. Snabbt på med torrfluga och en orgie i missade hugg innan jag lyckades landa den första på torrfluga i Alsterån. Även detta en mindre fisk som fick gå tillbaka. Vaken fortsatte och även om de flesta fiskarna verkade hålla sig kring 30 cm verkade finnas en del större också, dessa dock lite mer svårflörtade verkade det som.

Det blev ännu en fin men mindre öring på torrt som också fick gå tillbaka, sedan fortsatte jag nedströms och här skall ni få ett tips. Dra igen era dragkedjor på västen, det gjorde inte jag. Skulle hoppa ner till en sten i strömmen och sträckte mig nedåt och plums så for min nymf/våtfluge ask ner i vattnet, som tur är använder jag endast askar som flyter men fick snabbt hoppa upp på land och jaga asken nedströms för att sedan kunna dra in asken med hjälp av flugspöet. Lite nervöst var det då jag spenderat många, många timmar på att fylla upp den asken.

Tiden rann iväg och det börjades nalkas hemfärd. Alsterån bjöd verkligen upp till ett riktigt kanonfiske idag och semstern började kanon!

Skitfiske på er!

Annonser

2 reaktioner till “Första dagen på semestern!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s