Airflo

airflo_logo

Deras linor uppskattas världen över och grundaren Paul Burgess startade företaget för snart 20 år sedan. Airflo är ett brittiskt företag som är ledande inom fluglinor i England och är ett av världens allra största och populäraste fluglinetillverkare.  Alla Airflo linor har en mycket stum kärna och de är 100% PVC fria. Detta är givetvis väldigt bra för miljön men gör också att linorna är mer hållbara och står emot solljus, myggmedel och annat som sliter på linan. Krokningsförmågan är också ett plus då du tack vare endast ca 10% elasticitet i linan gör att du slipper ”gummisnodds” effekten vid mothugg med mycket lina ute.

Det var lite kort om Airflo och dess historia. Anledningen till att jag skriver om dem är för att jag länge sneglat på dessa linorna och efter Jonas ifrån Svenska flugfiskelandslaget också hyllade deras linor så bestämde jag mig för att slå till. Fishline.se har dessutom superpriser på dessa linorna nu då du får 2 st för 699:-  Mycket prisvärt!

DSC_3570
Airflo

Mina val av linor blev deras populära Forty plus fast intermediate. Denna lina kommer jag främst använda vid sjöfiske efter regnbåge och öring. Jag har testat den hemma i trädgården och vilken kastkanon de är. Aldrib kastat med en liknande lina, när du väl har klumpen ute så det ordentlig fart på linan och kast på 20-25 meter känns inte som några konstigheter. Sedan tänkte jag testa deras nya flytlina SuperDri Xceed som skall ha en helt ny coating. Denna har jag inte hunnit att testa men är riktigt spänd på att se hur den kastar.

Linorna finns att köpa på www.fishline.se och finns att köpa för specialpris nu.

För mer info om Airflo och folket bakom deras linor och hur lintillverkningen går till så finns det en riktigt schysst video här nedan där man får en inblick hur det går till hos Airflo.

The Airflo Story

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s