Bindbeskrivning – Haröra – Video

haröra

Guldribbat haröra är förmodligen en av de mest kända nymferna som finns. Det är en fluga som har en självklar plats i min ask och jag använder den ofta med framgång till flera olika arter som öring, regnbåge och framförallt harr. Jag binder den i olika varianter, oförtyngd, med guldskalle eller som i den här videon då jag gör den på en större krok #10 med rejäl guldskalle och några varv blytråd så den snabbt dyker ner i djuphålorna.

Guldribbat haröra är en av de absolut äldsta flugorna. Det är svårt att med säkerhet avgöra vem som är upphovsmannen till detta mönstret men den som oftast nämns är James Ogden. Det sägs också att Mr.Frederick gjorde en variant som han använde som torrfluga på 1880-talet. Det som är säkert är att det är ett av de mest använda mönstret för öring och harrfiske världen över. Fördelen med harörat är att den imiterar en rad olika vattenlevande insekter som ofta står på öringens och harens meny.

Här nedan kommer det en video på när jag binder min favoritvariant av Guldribbat haröra.

Krok: Kamasan B110 #10

Kropp: Haröra

Throax: Haröra blandat med SLF brun dubbing

Stjärt: Haröra

Ribbing: Guldtråd/guldtinsel

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s