Årliga turen till Harasjömåla

Dagen innan min 29:e födelsedag var det dags för den årliga fisketuren till Flugströmmen, Harasjömåla. De var nära att vi inte kom iväg då vi hade bokat en dag som egentligen inte var bokbar men personalen öppnade upp strömmen denna dagen också, stort tack till dem för det.

DSC_3994

Dagen började tidigt och det var en riktigt ruskig höstdag i november, småblåsigt, regn och 4-5 plusgrader. Den senaste månaden har vi haft 2 soltimmar i detta länet och förhoppningarna för att den skulle titta fram idag var inte stora.

Ny rulle från Danielsson laddad med Airflo lina

Vi var på plats i blekinge och vid den konstgjorda strömmen, flugströmmen strax efter 8. Vi har varit här många gånger tidigare och vi har försökt vara här för lite höstfiske i flera år på raken nu. Flugströmmen är cirka 1.1 km lång och bjuder på fina sträckor gjorda enbart för flugfiskaren.

DSC_3975
Det gäller att ha med sig alla prylar! Lanyard från Guideline och väska från Vision finns att köpa på Fishline.se

Vi satte genast igång och jag började i en av mina favoritpooler ” Hollywood”. Ganska omgående så fick jag ett ordentligt hugg på en liten vit nymf, dock blev kampen kort då ganska tafsen small. Vi var nästan ensamma på sträckan endast 2 st fiskare till som hade lurat upp en regnbåge tidigare på morgonen. Vi fortsatte att fiska oss nedströms och vi såg ett par st fiskar längs vägen men huggen uteblev.

DSC_3986
Hollywood

Men som för ett par år sedan då Amir var med här första gången ringer han mig på mobilen då jag är uppe i en av de övriga poolerna och han behöver hjälp med håvning. När jag kommer ner till Amir står han med ordentlig böj på flugspöet. Det är en rejäl bit som han krokat och fighten tar lång tid trots hård press. Men med en som vanligt för liten håv så fick jag köra ner händerna i det kalla vattnet och lyfta upp fisken. En kanonfisk med hyfsat fina fenor och i fin kondition. Vi kunde direkt konstatera att det var nytt personbästa för Amir och vågen stannade på fina 4.4kg.

DSC_4025
Amirs drömfisk

Efter detta var det dags för paus med sedvanlig korvgrillning. Med nya krafter så bestämde jag mig för att fiska av de första poolerna som jag sällan fiskar i av någon anledning. Redan i första kastet känner jag hur en fisk är på och nafsar på min orange maraboufluga. Efter några svordomar över ännu ett missat hugg kastar jag ut igen och då smäller det på. En ganska pigg fisk som gör ett par rusningar för att sedan enkelt kunna landas. Förvånande nog ser jag att det inte är en regnbåge utan en öring. Vad jag vet så har de inte satt ut öring i strömmen på många år men kan ha fel i vilket fall som helst så var fisken i väldigt fin kondition med hela fenor och vägde strax över kilot.

DSC_3973
Öring i strömmen

Jag fortsatte och fiskade mig uppströms men utan resultat och nu var man ordentligt blöt eftersom det hade regnat konstant hela dagen. Längre upp på sträckan hade Amir bra fiske och lyckades landa två fina regnbågar till och han var ju liksom oss andra nöjda med dagen trots dåligt väder men med mycket fisk och gott sällskap så spelar vädret mindre roll.

De var dags att packa in sakerna i bilen och dra igång värmen för resan hem till Småland.

Skitfiske på er!

DSC_3976

Annonser

2 reaktioner till “Årliga turen till Harasjömåla”

 1. Hej!
  Har den fiskeklubben sameomärket på sina jackor?
  Tror att det kan vara öring som vandrat upp i strömmen nere från mjöldrängen.

  Mvh Petra Algotsson

  Gilla

  1. Hej Petra.
   Vi testtryckte på våra egna fiskejackor och jag har en Sameo jacka som jag brukar använda när jag är ute och fiskar. Sameo är ju favoritmärket dessutom, så det passade bra tyckte jag 🙂
   Okej, ja så kan de nog vara. Lite kul överaskning var det iaf.

   Mvh Andreas

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s